fredag 11 januari 2008

Film

Jaha, nu skriver Lotten om film och utmanar åter andra bloggare att skriva om sina filmupplevelser. Det råkar sammanfalla med att film just nu är en central fråga hemma hos oss, på grund av:


 1. Januari är hur tråkig som helst utan snö och is!
 2. Vi har köpt en ny dvd spelare, efter ett år utan, men visade sig vara trasig och blev DOA'd av butiken (nytt ord för mej="dead on arrival" och tliibaka skickad till tillverkaren). Vi väntar fortfarande på att få en ny!
 3. Gry är sämre och se på film är ungefär allt man orkar när man har jätteont i magen.
 4. Vi har under en längre til lekt med tanken på att hyra filmer via internet, med ett löpande abonnemang. Vi har ju inte alla förtielva TV kanaler, utan tycker att det verkar vettigare att lägga pengar på sådant vi faktiskt vill se! (måste bara fixa en dvd...)

Alltså här kommer filmupplevelser från en som inte minns några barnprogram på TV (för jag pysslade hellre i mitt rum) och inte hade färg TV hemma på den tiden när 3D glasögonen följde med TV bilagan!

 1. Min första filmupplevelse: Dunderklumpen på bio med pappa och jag ääälskade den filmen! Helt otroligt, idag får jag kryp i benen och undrar om dom någonsin ska hinna fram.
 2. Min största filmupplevelse som liten: När jag och min bästis var med och staterade i Rasmus på luffen. Vi blev utklädda till barnhemsbarn och fick fina förklädesklänningar, stråhattar och flätat hår. Äntligen blev teateraporna filmstjärnor!
 3. Min värsta filmupplevelse någonsin: Det måste vara True stories av David Byrnes (Talking Heads), det är nog den enda gången som jag lämnat en biosalong.

Ja, det var väl det! Och så ska man väl skicka utmaningen vidare, kör så det ryker!

Undrar om det går att jaga bort mannen från Singstar-spelet för att få en glimt av Let's dance eller nåt annat på burken? Förresten jag tror jag skippar det, det är väl underhållning man är ut efter?!

2 kommentarer:

 1. Å, Rasmus på luffen... Filmen går ibland på TV, och jag kollar alltid efter oss i barnhemskön + på ett par andra ställen. Och där är vi ju! Älskar Dunderklumpen-filmen. :) Hoppas steppen är trevlig - du kämpar där precis just nu!

  SvaraRadera
 2. Det var ett bra step-pass! Nyduschad just nu, med nya julklappstvålen från Lush (av Tove)!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.