söndag 9 december 2007

Läslust!

Jag har haft sån olust att läsa sedan ett par månader. Det blir så ibland, att jag hamnar i en lässvacka. Då saknar jag läsningen och böckerna jättemycket! Det är inte så att jag inte har en spännande bok som ligger och väntar, jag har massor! Tid har jag, även om jag inte hör till dom som läser innan jag somnar. Men lust? Nä eller jo, eller varför är det så jobbigt att läsa??

En riktig inspirationskälla till att hitta tillbaka till mina böcker är lottens julkalenderblogg! Jag triggas att tänka på alla lästa rader, tänka igenom noga vad som kännetecknar olika litterära personer. Inte för att jag är speciellt kunnig, men bara genom att få inventera mitt eget förråd av läserfarenheter känner jag att det gett mej en hel del! Och nu kryper lusten sakta till mej igen. Tack för det!

För att trigga läslusten hos våra barn provade vi med muta. Efter 10 lästa böcker får man välja en dvd-film, men för Tove, som är en bokmal och egentligen inte behöver mutas, gäller 10 böcker på engelska.

4 kommentarer:

 1. Åhh, jag är inne i en riktig läsperiod! Just nu är det Stieg Larsson och Milleniumserien som hägrar. Jag är i mitten av bok nr 2 och vill helst inte sluta läsa!! :o) Men visst går det i svackor, man måste liksom smälta och ladda om på ngt vis innan man kan börja med ngt nytt :o)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Uhh, jag har inte läst en sen i somras, typ. Hemskt. Mina lässvackor håller i sig *länge*. Jag har ju två som jag lånat från dig som väntar i byrålådan, och en från mamma... Man kanske skulle ta sig en läsperiod nu i december, och i jul? Kram från mej.

  SvaraRadera
 3. Klart att jag minns bäveroverallen... i nylon. SÅ kul!

  :-))

  SvaraRadera
 4. God jul Ulrika! Ha en urmysig jul och hälsa alla! Stor kram från mej.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.