onsdag 2 april 2014

Sticker till Tyskland en sväng

Så är det när jag åker på jobbresor. Det är så lätt att resa, att man kan jobba ena dagen hemma och nästa dag någon annastans i Europa, för att vara tillbaka på jobbet igen den tredje dagen. 

Efter lunch tog jag pendeln till Arlanda, men en datorväska och en rullväska som skulle checkas in. I den hade jag packat 71 hårdmetallfräsar. Det blev tungt. Den lille väskan vägde 12 kilo!


Först flög jag till Köpenhamn, där jag skulle byta till Stuttgart. På Kastrup fick vi veta att flyget var överbokat och dom som ville kunde få en voucher på 300 Euro eller 150 Euro cash, mot att man reste med nästa avgång. Drygt fem timmar senare. 

När alla satt sig i det lilla flygplanet med 2+2 platser (närmare modellbeskrivning får man inte av mej) välkomnade piloten alla på flighten mot Düsseldorf. "Va! Düsseldorf? Ska vi inte till Stuttgart?" 

Efter en dryg timma landade vi i alla fall i Stuttgart. Jag köpte biljett i automaten med S-Bahn till Hauptbahnhof. Det var ett snigeltåg. I Stuttgart var jag hungrig. Jag köpte lite mat och biljett i en annan automat med IC-tåg till Pforzheim. Jag åt min pretzel på perrongen.


Och önskade att vi hade mer chokladreklam i Sverige! Ritter Sport, som jag dessutom tycker gör god choklad. I alla fall den mörka hasselnötschokladen.


Förutom att det varit stök, strajk och förseningar i tågtrafiken dom senaste gångerna jag rest med tåg i Tyskland, att dom inte skyltar rätt och man inte hör vad dom ropar i högtalarsystemet, eftersom dom har ett per perrong, som gärna ropar ut sin information samtidigt, vilket får till följd att ingen hör något, tycker jag att det är ganska bra ordning ändå! I alla fall på tidningarna.


Och i Tyskland är det vår! I Pforzheim var det närmare tjugo grader varmt när jag kom fram vid halv åtta. Hotellet låg nära stationen. Känslan är exakt densamma som jag fick i min Omas våning. Förmodligen är huset ungefär jämngammalt med det hus som hon bodde i. Titta bara på dörren och nyckeln! Vi som är vana vid nyckelkort blir alldeles till oss. En riktig nyckel!


Inga krokar i badrummet, men wi-fi, visade det sig! Ingen restaurang heller, så jag fick ge mig ut på stan efter mat. Jag möttes av blommor, blomdoft, fågelkvitter och VÄRME!


Ganska nära stationen hittade jag ett litet hak, som dragit till sig mest ungdomar. Jag frågad om jag kunde ta med maten därifrån. Jag beställde en sallad och en öl. Fick vänta lite.


Väl på hotellet kröp jag upp i sängen och kopplade upp mig ...


... och slog på TV'n. Real Madrid - Dortmund. Det står 2-0 nu.


Imorgon väntar en heldag med roligt arbete! Jag blir hämtad halv nio och sedan hoppas jag att vi hinner avsluta arbetet på en dag. Just nu känner jag mig tveksam. Det är massor att göra! Annars blir det hemfärd på kvällen och med tanke på hur sent det blir och att jag ska upp dagen efter och jobba igen hoppas jag att piloten hittar hem också!3 kommentarer:

  1. Tysk, men inte översvallande. Jag åt burkyoghurt och två brötchen med marmelad och ost. Den ena råkade vara saltig. Grönt påste

    SvaraRadera
  2. Var det vår i Tyskland? sa du.
    Ja den kommer snart hit också och jag är inte ett dugg avundsjuk, faktiskt nästan inte alls.
    (var det 20 grader sa du?) suck

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.