lördag 19 april 2014

Lördagstema: Påsk

Här firas påsken lite schizofrent med inslag av svenska och tyska traditioner, samt en gnutta lathet att fira alls. Det vill säga, påsken är en långhelg som ofta ägnas åt trädgårdsarbete och andra hemmanöjen. Maten blir lite som den blir, men sällan ett fullfjädrat påskbord, snarare grillar vi något eller lagar till en Jansson. På påskdagen kommer haren och lägger ägg i trädgården. Det är inte alltid godis i äggen, påskharen brukar ha koll på andra önskningar också. Trots att barnen är stora vill dom fortfarande leta ägg, så även i år har vi fyllt ägg med spännande innehåll.

Mumin, vår alldeles egen lilla påsskkanin.

I år var jag förresten på äggsexa med kombinerat 50-årsfirande, på skärtorsdagen. Jag tänkte att det var lika bra att gå "all in" som man säger och klädde ut mej till påskkärring. Sedan var det påskmat för 70 personer på en buffé bestående av ägghalvor, sillar, Janson's frestelse, lax, potatis, köttbullar, prinskorv och säkert en del annat som jag inte såg i röran av människor och partaj! Kul var det i alla fall och att gå på fest uppklädd till påskkärring kan jag varmt rekommendera! Det är en bra mingelutstyrsel.

Påskkärring som mellanlandade på Äggsexa innan färd till Blåkulla.

Glad Påsk! Nu ska jag ut och bära stenplattor ...

11 kommentarer:

 1. Du må hålla upp kjolarna ordentligt om du ska ut och bära stenplattor bästa påskhäxa med fräknar. Låter skönt att vara sinnad att gå all in i det mesta!. Ska det vara så ska det!:)
  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl säga att mina berg är ganska små och lätta att bestiga. Påsken blev fantastisk hela vägen!

   Radera
 2. Snygg påskkärring!

  Den perfekta påsken, tycker jag. Inga måsten, mycket folk,pyssel och barnvänliga aktiviteter, skattjakter oavsett barnens ålder. Och gärna Janssons!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! I år väntade vi till Annandagen med den stora familjesammankomsten, men då blev den desto större och bättre! Vi träffade tyska släktingar, som åtminstone jag inte har träffat på mer än 30 år! Såååå roligt!

   Radera
 3. Trevligt PÅSK-inlägg! Modigt att gå på stort partaj utklädd till påskkäring. Förstår att det var populärt! Du var väldigt söt i alla fall.

  Vi har också varit bortbjudna på fin påskbuffé. Här hemma går det i enkelhetens tecken eftersom maken är vegetarian och bara gillar ägg i mat. Det blir alltså varken Janssons, sill, köttbullar eller lax. Men vi har överlevt ändå :-).
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara ganska befriande att slippa laga allt enligt någon tradition! Vi har en glutis och en vegetarian i familjen och det inbjuder till en hel del nytänk. Sedan är jag ingen traditionsmänniska (tydligen). Jag saknar inget när det inte finns, när det gäller mat.

   Radera
  2. Tufft att gå på party som påskkärring, det gäller nog att det är rätt gäng.

   Visst är det nyttigt att tvingas tänka i nya matbanor. Våran vegetarian har fostrat om oss och det skadade ju inte.

   Radera
 4. Hihi... schizofren påsk låter befriande tycker jag och jag måste säga att du är supersnygg som påskkärring!
  Japp, jag vill verkligen testa fjällvandring i sommar/höst. Det är något som jag velat göra hur länge som helst.

  SvaraRadera
 5. ... och kaninen!!! Vilken sötnöt!

  SvaraRadera
 6. Det här var roligt att läsa, särskilt påskkärringen på partaj! Mingelvänlig klädsel också! ;)

  SvaraRadera
 7. Här blandas det också friskt med påsktraditionerna; danska, norska, svenska och grönländska. Pratade också påsk med en tysk (min chef som var på det årliga besöket) för exakt en vecka sedan och upptäckte att jag utvecklat tyska påsktraditioner utan att ens känna till dem. Här blir det alltså också påskägg som inte alla innehåller godis. Sedan måste jag säga att chefen gått till extremer vad gäller gömmandet. Hans son på 18+ (alla fyra barnen är vuxna) hade visst behövt över två timmar för att hitta sitt ägg i trädgården. ;-)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.