tisdag 25 februari 2014

En sjukdag

Vabruari är ett nytt begrepp för mej. Den månad på året som flest föräldrar vabbar är visst februari och sammantaget kallas månaden för vabruari. Fyndigt. Visst var våra barn sjuka ibland och vi vabbade ibland när barnen var små, men jag känner inte igen mig i ändlösa förkylningar och vinterkräksjukor som avlöser varandra under hela vinterhalvåret, med februari som kulmen.Vi var kanske lyckligt lottade, eller hade bättre ordning på hygienen på förskolan, eller så lekte vi mer utomhus. Vad vet jag. En kombination kanske.

Många VAB-dagar blev det när Gry fick Ulcerös Colit. Många dagar tillbringades på sjukhus.
 Idag är jag hemma för andra dagen den här veckan och för andra gången sedan förra veckan. Det händer inte så ofta. Jag känner mej ovan. Förra veckan var det maginfluensa (eller vinterkräksjuka, som det heter nu för tiden.) Turligt nog lyckade vi isolera mig så ingen annan blev smittad. Vi har handspritflaskor överallt. Den här veckan är jag förkyld. Dom rutinerade skulle nog släpa sig till jobbet med mina symptom, men jag är van vid att vara pigg och kunna tänka klart. Det går fruktansvärt segt med det idag. Jag hasar runt här hemma och får ont i svanken om jag tar i för mycket. Rätt behagligt egentligen. Jag är inte däckad, men orkar liksom inte göra något vettigt. Jag avvaktar. Ska jag till jobbet imorgon? Kanske. Finns det några regler här? Med tanke på vad magsjuka ställer till det för oss tar jag inte för givet att en liten förkylning kan ställa till det mycket värre för någon annan.

Hittills har magsjuka inneburit en vecka på sjukhus med dropp för Gry.  

3 kommentarer:

  1. Vabruari, ja där ser man! Nytt och nyttigt. Handhygien som bästa Florence N kom på är inte dumt heller. Hoppas du er kryare nu.

    SvaraRadera
  2. Japp. Att stanna hemma någon extra dag är klokt. Kan vara skönt. och det kan finnas KOL-patienter, astmatiker och andra som får det superjobbigt med en förkylning.

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.