lördag 17 augusti 2013

Bloggbåsfest vad är det?

Det finns en blogg där det råder anarki i kommentatorsbåset! Den tradiga traditionen av "hej och hurra oh vad du skriver bra" existerar inte där. Inte heller den trista varianten av trots och illvilja mot alla fakta och åsikter. I den här bloggen kommunicerar kommentatorerna inte bara med bloggskribenten, utan även med varandra! Ganska unikt, vad jag vet, och något som annars bara förekommer i dedikerade diskussionsforum.
Det är såklart Lottens blogg som jag syftar på. Och hur nu allt kom sig, så blev hela kommentatorsbåset OCH alla läsare som inte kommenterar hembjudna till Lotten på fest igår. Också unikt om ni frågar mej! Visst träffas bloggare och i någon mån läsare, men jag vet inte att EN blogginnehavare har bjudit hem alla sina läsare för en gemensam träff tidigare. Rätta mej gärna om jag har fel!
Alltså for en hel drös människor på "blindparty" igår för att träffas "på riktigt". (På riktigt, förresten är även internet nu för tiden! Vi måste vänja oss vid att en del av verkligheten även finns där.) Dagarna innan hade hela tillställningen organiserats via bloggkommentarer på äkta Lotten-anarkistiskt vis. Alla bidrog med något till det dignande festbordet och några överraskade med bonusarrangemang som bloggtofsar (något man oftast har när man möts på allmän plats, för att kunna hitta varandra), tävlingar, sång och musik! PK och jag hade meddelat färdväg med bilen och fått Dieva och Cecilia N (åtminstone åt ett håll) med i bilen. Så himla trevligt att sitta i bilen och småprata om allt mellan himmel och jord. (Speciellt Småland och olika ullfibrer.)
Röda mattan var framrullad för gästerna! Båsvärdinnan visar vägen - inte ramla av!

Man kan inte klaga på skaffningarna till den här festen! Örjans inlagda bär och grönsaker gick inte av för hacker och jag permiär åt Kalixrom, av alla otroliga delikatesser som dukades fram!

Lika rörigt som i båset var det på bordet - och alla kände sig som hemma!

Det där med båsboss, som vi kallar Lotten ibland, är lite av en överdrift kan man säga. Här tror jag bestämt att hon beundrar sitt yviga bås.

Visst kan man vara inkognito på nätet utan att missa en båsträff! Alla vi som kom vet ju ändå vem PK är!

Sedan gick det som det brukar: Köket fick nog. Lotten tog fram listen. Skogsgurra jobbade med kopplingarna. hakke drog en truddelutt och Anders G tände fyr. Allt medan Amy Pond klev ut ur Tardisen och ...

... möttes av Orangeluvan som tagit sig vatten på huvudet.

Och festen fortsatte i Lottens kök hela natten!

Ninja-Malin, Hyttfogden och Annika höll i sången. Härliga visor med texter som jag bara kan drömma om att kunna lära mej utantill! Det sjungs för lite i mitt liv. "Jag dricker brännvin nu me'ns jag lever, när jag är död så har ja'nte tid ... " 

Med 'och' hann jag prata bok- och läskultur, vilket kändes helt rätt, jag tror att vi hade kunnat ha ungefär samma diskussion i båset, men att man gör det i kvällssolen på en altan kan man bara föreställa sig när det sker på nätet. Vi gjorde det "på riktigt"!

Förresten hann sju av oss med ett midnattsdopp i Borsökna, varav två spritt språngande nakna. Vilka det var kan ni ju bara gissa.

Läs mer om bloggbåsfesten här!

6 kommentarer:

 1. Tack för skjuts och gryta och fest! Och bullar.
  Enligt min dator är länken på slutet ingen länk. Än ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, tack Cecilia! Jag ska genast trixa till länken!

   Radera
 2. Jag tog mig friheten att sno bilden av den röda mattan av dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra! Jag ska länka till din rapportering från festen också, måste jobba först bara.

   Radera
 3. Men kolla, Orangeluvan har ju klätt sig i en så passande orange filt! (Och se, en till ögonen matchande tillbringare på huvudet.)

  SvaraRadera
 4. Aha, ytterligare ett dopp till protokollet? Då får väl jag försöka ta mig i också. Fast kanske i morgon...

  Trevlig båsbalunsrapport! Vi som missade det hela får i alla fall vara med på detta lilla hörn.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.