fredag 14 juni 2013

Lördagstema: Minnesvärda födelsedagar

Perfekt, lördag den 15:e juni (imorgon) är det nämligen min födelsedag! Jag minns många födelsedagar, men med ålderns rätt kan det ibland bli lite blurrigt med årtalen. Ibland minns jag att det var en födelsedag, men inte vems det var. Ibland blandar jag ihop födelsedagar med julaftnar och ibland kommer jag inte ihåg hur många år jag har fyllt. 
Jag hämtade mitt nya pass förra veckan, så jag vet att i år fyller jag fyrtiofyra. Jämt och bra! Det ska firas med "livebloggning" - allt för minnet! (Men nu ska jag sova lite först, det börjar inte förrän imorgon)

Kvällstrött. Godnatt!
07:13 
Vaken! Nu ska jag bara ligga kvar här och vänta. Det brukar vara vardag på min födelsedag, så det här känns lite ovant. Idag FÅR jag inte stiga upp!

En morgontrött skara kom sjungande in i sovrummet klockan halv åtta.
Tomt filmjölkspaket

09:30
Nu är frukosten uppäten och ett tomt filmjölkspaket fyllt med vatten räddat ur kylskåpet. Nu skingras familjen en stund och jag har bråkat ett tag med blogger. Det här med lajvbloggning kommer bli en utmaning, men dagen blir nog bra ändå. Jag blir ju firad som en prinsessa!

17:00 
Det var inte helt lätt att uppdatera under en sådan dag som den här! Jag har hunnit hälla ut potatis över köksgolvet och besöka ett slott. Hoppat har jag gjort och fått bubbel i glaset och hallon i magen. Nu ska vi spela den svenska nationalsporten krocket och jag ska vinna! 
Återkommer med bilder från dagens spektakel och kanske någon rolig eller åtminstone anmärkningsvärd ankedott från slottsbesöket.

20:30 
Tålamod med bildmaterialet nedan - det ska fixas! Måste äta lax nu! 

22:30 
Nu går födelsedagen mot sitt slut och livebloggning var svårare än jag föreställt mej. Det får bli en snabbresumé från födelsedagen.
Potatisinköp till sillunchen slutade med jordiga potäter både i ryggan och över hela köksgolvet, dom rackarns påsarna håller inte!


Efter lunch blev det snabba ryck för att hinna till Skokloster slott, som hade Polentema idag, men ack vi hamnade efter en Mustang från 60-talet som krypkörde på slingervägarna och vi kom för sent till föredraget. Ingen stor sorg, för vi tog "den vanliga" turen och tittade på Carl-Gustav Wrangels slott och exotiska samlingar.

Här tar jag ett glädjeskutt framför slottet. Stora gräsmattor måste ju användas till något, annars har ju någon stackare klippt där helt i onödan. 

Skinntapeter från 1600-talet. Det faktum att greven bara bodde på sitt slott under 25 dagar och hans fru bara under 1 dag, gör ju att man undrar lite över deras liv en smula. Guiden berättar att när Wrangel var i krig tog han med sig fru och barn. Hon var gravid 26 gånger, födde 11 barn varav 3 uppnådde vuxen ålder! Ja, jag undrar i alla fall!

Kristallkronorna har glassjuka. Jag måste titta noga! Dom hängt där i fyrahundra år, utan att flyttas. När som helst borta för alltid utan att vi kan göra något.

Här hänger ytterligare en kristallkrona, Europas äldsta? Stora målningar av kungar på stegrande hästar och fjädrar i hatten - två tydliga tecken på rang. Målningarna i taket visar bland annat motiv från dom fyra världsdelarna: Afrika med en svart kvinna på en krokodil - med klövar, Amerika med en indiankvinna med löv i håret - inga fjädrar, dom var endast för adeln, Asien med en kvinna och en tiger och Europa helt utan naturmotiv, ett kulturellt samhälle minsann! Å, tänk att bara få glutta in hon dessa människor under en middag, där under kristallkronan. 

Sedan tog pappa och jag ett snack i speakers corner innan vi åkte hem igen.

Hemma blev det bubblor och världens godaste hallon och jordgubbstårta, med hemgjord marängbotten (tack Gry), vispgrädde och glass. 

Sedan hoppade jag lite till innan jag spelade krocket, åt lax, spelade krocket igen - och vann!
Faktiskt en riktigt minnesvärd födelsedag! Tack för idag!

14 kommentarer:

 1. Massor med grattis på din dag! Det var ju ett perfekt ämne för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var lite roligt när jag såg rubrikerna, men det kändes ändå svårt att veta vad jag skulle skriva, jag hade ju nyligen uttömt et födelsedagsminne under temat: "Det var hans fel."

   Radera
 2. GRATTIS !
  Kul att du prickade så precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland har man tur, osv. Jag har iofs. känt så för fler teman att det HÄR passar mej perfekt!

   Radera
 3. Grattis!!! Haha, du är rolig du! :)
  Men... kristallsjuka på en kristallkrona? Är det sant?! Kristallsjuka är något i örat om inte jag minns fel. :)
  Hurraaaa!

  SvaraRadera
 4. Nej, men glassjuka stod det ju. Sorry! Det lät ändå lite skumt.

  SvaraRadera
 5. Tack! Jag vet vad du menad, men kristallsjuka går att bota va?

  SvaraRadera
 6. Hoppas du tar emot gratulationer idag också!:) Grattis, grattis!
  Perfekt tajming för lördagstemat och ett väldigt härligt inlägg på en till synes bra och minnesvärd födelsedag! Hipp, hipp, hipp, hurraaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, tack! Jag älskar födelsedagar och tillfällen att fira, så länge det inte handlar om krav eller förväntningar. Igår var en perfekt dag att fira med föräldrar på plats, soligt väder och en helt ledig dag.

   Radera
 7. Blogg- och popatisstrul eller ej, en trevlig dag verkar du ju ha fått. Och hoppig! Grattis i efterskott! (Och vilket öde, för både slott, kristallkrona och föräldrar/frun.)

  SvaraRadera
 8. Men vilken tajming och vilken finfin födelsedag. Vilka hopp! Och VAD pratade du och din pappa om när ni talade ut i speakers corner, undrar jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, vi pratade i varje fall engelska! Förmodligen mest trams, vår enda åhörare hade lite problem med tekniken så hon fick nog lite råd också.

   Radera
 9. Vilken fin och bra födelsedag du fick! :)) Karin och Gerhard är så söta! Kram till er.

  SvaraRadera
 10. Det här blir verkligen en födelsedag att minnas för framtiden. Tur att jag hittade på det temat eftersom du tydligen inte har någon särskild ordning på dina tidigare födelsedagar :-)!
  Kram
  PS. du är en fena på att hoppa studsmatta!!!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.