lördag 18 maj 2013

Lördagstema: Ödmjukhet

Ödmjukhet är ett vackert ord, kanske för att det innehåller "mjuk" som är onomatopoetiskt och väcker en skön känsla. Dessutom är det ödmjukhet jag känner inför livet. Jag är som en svallvåg som bara kan följa med. Min uppgift är att göra det bästa av mitt liv. Just den där acceptansen tror jag är grundbulten till ödmjukheten, att inte streta emot en starkare kraft.
I ett krisläge kan man bara göra det bästa av situationen, att förneka är det värsta man kan göra och att gräma sig och önska att saker var på ett annat sätt tar bara massor av onödig energi. Det måste man också få göra, men bara en liten stund.
Ödmjukhet till livet och till naturen, det känner jag!

Mäktiga berg vid Riva de Garda

9 kommentarer:

 1. Det tycker jag är en rimlig form av ödmjukhet! Befogad liksom, till skillnad från alla nyutnämnda höjdare, framstående idrottsmän, artister och andra som alltid är ödmjuka i alla lägen... För det de säger är ju en variant på att jag är så perfekt att jag trots mina framgångar också är ödmjuk. Inverterat skryt, liksom. Och med det menar jag inte att du skulle vara framgångsrik – äsch, nu har jag trasslat in mig. Men jag känner mig också rätt ödmjuk inför mäktiga berg, stormar och ja, våren, till exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett riktigt åskväder! Ja, jag har inte ens reflekterat över att man strösslar med ordet "ödmjuk" på det viset. Det är verkligen helt fel!

   Radera
  2. Hoppsansa, sa hon som glömde ett strategiskt "inte"! Vill i all ödmjukhet be om ursäkt. Jag tror du kan lista ut var det ska vara. En liten ledtråd: Och med det menar jag inte att du /insert INTE/...

   Radera
  3. Äsch, jag förstod vad du menade ändå!

   Radera
 2. Javisst, så är det ju! Där satt den!
  Beskrivningen av ödmjukhet.
  Naturen, livet, allt vi får vara med om..då känner man sig ödmjuk, då känner man vördnad och tacksamhet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är då liksom. I övrigt ska man vara försiktig, jag är inte den ödmjuka typen. Ganska lik en ångvält emellanåt ...

   Radera
 3. Fint! Instämmer och känner igen!

  SvaraRadera
 4. Kloka ord. Precis så är det ju, eller borde vara.
  / Gnuttan

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.