torsdag 28 mars 2013

Lördagstema: Min barndoms påskar

Mina barndomsminnen är mer förknippade med känslor än specifika händelser, i alla fall när det gäller just påsken.

Jag minns i alla fall att vi pysslade och målade ägg. Mamma var aldrig rädd för att dra fram pysselstöket och matbordet kunde bli fullt av pappersklipp och klister.

Några pysselbilder fick jag inte när jag bad mamma om bilder från min barndoms påskar. I gryningen på påskdagen kom påskharen och värpte ägg i vår trädgård. Min lillebror och jag hade nog gärna sprungit ut i bara pyjamasen direkt på morgonen, men just det här året när bilderna togs (1975?) hade vi kläder på oss.

Mamma skickade en bild av lite påskpynt också. Den gröna hönan och påskgubben minns jag från min barndom, men dom är äldre än så! Min mamma fick fick den gröna hönan av sin moster när hon var i tioårsåldern (50-tal). Påskgubben kan vara från Tyskland. Om jag inte minns fel fick min storebror den (60-tal). Den tovade ägghönan har min mamma gjort nyligen. Var pysselgenen kommer från är uppenbart.

6 kommentarer:

 1. Vilka läckra 70-talsfäger på bilderna av er när ni letar ägg i trädgården! Och, ja Pysses pysselanlag är ju alldeles uppenbara!

  SvaraRadera
 2. Pysse har du glömt vart din barndomsproduktion tog vägen? Men det finns nog en och annan kyckling häromkring.

  SvaraRadera
 3. Tack Karin, det är inte så konstigt att det finns filter för att återskapa 70-talskänslan i nya bilder, det blir ju så nostalgiskt då!

  Molo, klart jag har koll och minns bilfärden! Mina alster finns i Eskilstunas barnarkiv*! Få mammor sparade väl ALLT från en så produktiv unge, bilen blev ju proppfull när allt skulle dit.

  *[http://www.eskilstuna.se/sv/Uppleva-och-gora/Museer-2/Eskilstuna-konstmuseum/Svenskt-Barnbildarkiv/Presentation/]

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Karin om sjuttiotalsfärgerna!:) Härligt att se.
  Mina båda barn är födda under det årtiondet så det känns riktigt nostalgiskt för mig att läsa ditt inlägg.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Glad påsk! :)
  Saknar att bonusbarnen är så stora att man inte har några att gömma ägg för längre. Maken kanske inte hade uppskattat att få leta efter sitt... eller varför inte? ;)

  SvaraRadera
 6. Klart du kan gömma ägg Camilla!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.