fredag 9 april 2010

Sockerchock

Socker. Det är socker i allt och nu vill regeringen införa sockerskatt. Smart!
Jag sitter här och har precis tjuvstartat med lördagsgodiset, en skål naturgodis. Naturgodis kunde man ju inbilla sig är nyttigare och mer "naturliga" är färglatt gelatingodis. Jag är tveksam. Allt socker som man tillsätter för att torkad frukt förlorar i sötma är ju helt onöigt! Jag tycker att det är för sött redan! Nötterna är kryddade till oigenkännlighet och mer och mer gelatingodis får en youghurt-toppinng för en naturligare och nyttigare look.

Jag stannar vid naturgodiset, sockrade lightprodukter, sockervatten och alla andra osannoliga produkter som tydligen kan sockras, känner väl dom flesta till vid det här laget?

Varför bekostar Sverige dyr forskning? Betyder inte Linda Thunström och Jonas Nordströms slutsatser något? Tex. att konsumenterna är ganska okänsliga för höjda priser och att det krävs långsiktiga informationsinsatser för att få människor att ändra till mer hälsosamma matvanor.

Om någon ska betala sockerskatt så är det väl producenterna som tillsätter sockret. Jag vill inte ens ha sockret i min mat!

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att det rä bra om de inför en sk sockerskatt - men kan de inte se till att få ner frukten lite billigare i peng då ocskå. Jag skulle gladeligen kunna tnka mig att köpa ännu mera då!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. 50% straffskatt på socker och borttagen moms på frukt och grönt. Det går om man vill. Eller 10 öre i extraskatt per gram socker. Innan momsen läggs på. Så får man betala moms på skatten, precis som för bensin.

  SvaraRadera
 3. Ja, som det är nu får jag i alla fall betala mer för naturligt söt torkad frukt, så det kanske inte gör så mycket med sockerskatten ...
  Jag vänder mig nog mest mot själva tillsättandet av socker i ALLT!

  SvaraRadera
 4. Jag har nog inte så mycket att tillföra diskussionen kanske ... men naturgodis är gott! ;)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.