söndag 20 december 2009

Varning! Ekivoka bakbilder.

Dag 2 på bakkursen stoppade jag kameramobilen i bakfickan. Tomtenissarna i bagarstugan märkte nog inget när jag diskret fiskade upp tingsten och knäppte följande bilder:

Rundrivet bröd på jäsning. Knådskarven upp hamnar ner om en stund.

Jästa bröd slås ur jäskorgarna på plåtarna.

Langen går. Innan "skjuts in i ugnen" snittas bröden så att innanmätet blir synligt och skorpan vacker.

Manfred bagarmästare, svarar på våra frågor. "Vad är är skillnaden mellan rårörsocker och råsocker?"

Baguetter! En typisk baguett är 5-6 cm i diameter och 60 cm lång.

Jag troooor att detta är dinkelbrödet. Gott blev det i alla fall!

När vi alla står runt bordet och tränar på att riva bröden runda, klagar en av deltagarna på att degen blir så kladdig.

-Det är för att du inte böjer på knäna, svarar Manfred.

Hela kroppen och alla sinnen, helst barnasinnet, måste vara med när man bakar. Självklart var kursen hur bra och rolig som helst!

4 kommentarer:

  1. Men vad underbart! Vilken kurs! Vilka härliga bilder! Jag ser hur mjölet yr i luften! Manfred gillar jag redan - jag ska tänka på det där med att böja på benen när ngt i livet går trögt. Det kanske helt enkelt går trögt när man inte böjer på benen ordentligt?! Tack o kram!

    SvaraRadera
  2. Nu önskar jag god jul och hoppas ni får en mysig sådan! Kram!!

    SvaraRadera
  3. Oj va fint! Jag köpte en sån där jäskorg till pappa på fars dag, nu behöver vi bara en stenugn också : -)

    SvaraRadera
  4. Godiva, jag använder en pizzasten osm Karlsloken har köpt till grillen, den passar bra även i ugnen!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.