söndag 5 juli 2009

Filmtajm. Se Gud stad!

Söndagmorgon blir ibland filmmorgon. Ligga i soffan och titta på en bra film när alla sover. I morse såg jag Gud stad, från 2002. Se den! Recencenten Dan Lindberg beskriver varför så bra, så jag kopierar en bit av hans text rakt av:

"Guds stad är oupphörligen brutal och där finns obehagliga scener. Så blir det om man gör en film om våldets mekanismer och förödande kraft. Där andra filmer går bort sig i våldsestetik och ser fysiska övergrepp som självändamål står Guds stad för något fundamentalt annorlunda: i ett samhälle som andas uppgivenhet och desperation bultar alltid våldet på dörren. De brasilianska klyftorna mellan rik och fattig är de största i världen. Landets president Lula, den första i Brasiliens historia som vet vad hunger är, har sett Guds stad och uppmanat andra att göra detsamma. Det är en helt OK uppmaning. "

-Listen man, I smoke, I snort... I've been begging on the street since I was just a baby. I've cleaned windshields at stop lights. I've polished shoes, I've robbed, I've killed... I ain't no kid, no way. I'm a real man..

1 kommentar:

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.