måndag 9 mars 2009

Magsjuk med stomi, del 2

På söndagmorgon packade vi in en slapp och uttorkad unge i bilen för färd till akuten. Det blev dropp omgående. Jag tror att det är ganska vanligt att det slutar så när ileostomi kombineras med magsjuka. Kroppen har ingen möjlighet att kompencera för vätskeförlusten utan tjocktarm.

Känslan när jag åker till sjukhuset, att jag inte vet när vi kommer därifrån, är obehaglig och även om jag inte blev överraskad så var jag ändå inte förberedd när vi blev tvungna att stanna kvar över natten. I isoleringsrum den här gången.

En kort stund orkade Gry titta i en serietidning. Med ett öga.

Jag har löst soduko, kakuro, korsord ....

Vi har tittat på film och TV och hunnit tröttna på det.

Till slut fanns det energi för pyssel. Då hade hemlängtan satt i på allvar...

Vi har bara permis över natten. Imorgon måste vi tillbaka för ytterligare en påse dropp och en koll så värdena stabiliserat sig. Jag förbereder mig mentalt, det är slitigt att vara på sjukhus.

4 kommentarer:

 1. Det var ju typiskt. Men bra att det finns sjukhus som fixar dropp och färger. Hoppas att det snart snart blir bättre så att ni får åka hem på allvar. Kramar från mej.

  SvaraRadera
 2. Gomorron Pysseliten med Stomipysslan!
  Skönt att det vänt! Jag antar att Den bärbara varit med? Hoppas att Gry får balans på kroppsvätskor och andra små osynliga verksamma gynnar i kroppen och får komma hem idag. Tack till vårdande kunnig personal.Kram Molo
  Hippmol snarkar.

  SvaraRadera
 3. Tack tack, jag ska till hälsa dottern!
  "Den bärbara" var inte med och ska inte med idag heller, risken är för stor att jag jobbar när jag ska ta hand om lillungen!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att hon är bättre idag.
  Kramar till er alla!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.