torsdag 26 mars 2009

Äpplen som faller ...

Det piper från Grys rum, hon experimenterar. Det började med kemistudier och slutade i elektroniklådan. Man kan bara konstatera att äpplet inte faller långt från trädet.

Smått och gott i elektroniklådan!

Egen labhörna i rummet.

Det är intressant med barn som experimenterar och vågar prova egna idéer. I barnens skola bakade ett gäng pojkar en kaka med opoppade popcorn, enligt deras hypotes skulle dom poppas inuti kakan. Gry tränade på att svälja hela Kalaspuffar när hon var yngre, om utifallatt hon någon gång skulle bli utmanad i att svälja hela Kalaspuffar. (Tack vara den träningen kan hon svälja stora tabletter utan problem!) Tove experimenterade med språket när hon var två år. Först tyst för sig själv, för att senare slänga in det nya ordet i en mening och se om någon reagerade. "Hörrudu farsan!", sa hon till morfar en gång. Sedan kallade hon honom endast för Hipmol för säkerhets skull.

En annan gång provade Tove att pilla in en sten i näsan. Jag tror att det är ett experiment som alla barn gör någon gång. Jag var ensam hemma med nyfödda tvillingar och förstod inte hur jag skulle kunna få ut stenen som satt högt upp i Toves lilla näsborre. Det får bli vårdcentralen, tänkte jag förvirrat och började packa in ungarna i overaller, låna grannens barnvagn, som jag kunde stuva tvillingarna omlott i och ta bussen till VC. Svettig och stressad stod jag färdig för avgång när Karlsloken kom hem och satte fingret på den tomma näsborren och sa: "Blås!" Och så var den stenen ute. Det tricket kom jag ihåg när Gry kom hem med en sten i var näsborre ett par år senare.

Trettonåringar experimenterar med sitt utseende. Det är också intressant, men inte fullt lika roligt. Min gamla trädgårdsjacka och ett par trasiga nylostrumpor (dom kom hela ur min garderob) klär min sköna Moa idag. Förutom detta en T-shirt med tryck på, ett par snygga shorts, en regnbågsfärgad halvvante, lite rosa löshår, som klippts från en peruk och färgglada smycken. Hon är extremt söt!

4 kommentarer:

 1. 6-åringar klär sin annorlunda också. Ibland måste jag lite ursäktande säga att hon har klätt sig själv, när vi kommer till dagis.

  SvaraRadera
 2. Ja, Gry är nog en mini-Ulrika?

  Ha en skön helg allihopa!!!

  :->

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Själv hade jag en pärla i örat nät jag var liten, i flera år. Dom hittade den först när dom gjorde ett hörseltest på lågstadiet.

  Det låter väldit gulligt den där utstyrseln ;)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.