fredag 9 januari 2009

Nämen Hallå!

Just idag känns det lite som fredag hela veckan. Jag antar att det beror på den korta arbetsveckan och på att jag fick köra hem karlsloken från jobbet med akut huvudvärk/migrän igår. Tack för det, då fick jag något gjort!
Jag sitter nämligen i kontorslandskap på mitt arbete. Det är trevligt när man vill ha någon att surra med, men bedrövligt om man ska jobba!
Eftersom jag är en frusen typ hittade jag snabbt temperaturreglaget för min del av kontoret, när jag var ny på jobbet i höstas och ställde genast upp den på varmare. Redan samma eftermiddag var den ställd på kallare igen. En kamp startade, upp-ner-upp-ner. Till slut lyckades jag lista ut vem den överhettade personen var! Min närmaste arbetskollega, som jag hängt efter som en svans de första veckorna som rookie och som jag oftast både fikade och käkade lunch med. Jag insåg det, när temperaturen förblev "min" när han var på resnde fot! Vi hade bara aldrig ställt temperaturen då den andra var med.
Jag tänkte, bäst att få ett slut på detta. Vid nästa fika paus berättade jag för alla kollegor om köld-marodören, medan jag snegade på kollegan. Han såg lätt besvärad ut. "Någon" vred ner värmen när jag så uppenbart frös! Alla tog förstås mitt parti! Till sist tänkte jag att han säkert fått nog och sa:
-Jag tror minsann att det är DU! Men det är OK, jag kan ta på mig tröjor, jag vill ju inte att du ska behöva klä av dig alla kläder på jobbet.
Efter det har vi haft det lagom varmt på kontoret och när kollegan nyligen flyttade till ett annat plan kunde vi skoja om att jag minsann kunde skruva upp värmen igen och han skulle kunna driva andra kollegor till vansinne!

3 kommentarer:

  1. Ha, vilken kul anekdot! Vilken lurig kollega. :) Från att ha varit ständigt överhettad har jag blivit frusen. Jag är kluvet inställd till fenomenet. ;)

    SvaraRadera
  2. Haha, vi har jättetrevligt tillsammans och skojar friskt med varandra!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.