onsdag 5 november 2008

Vargmamma

Jag är en vargmamma. Jag vill beskydda och vaka över mina ungar och blir arg om någon är dum mot dom. Det är säkert ett naturligt tillstånd för alla mammor. För det mesta är jag cool men ibland riktigt känner jag när instinkten tar över förnuftet, som idag.

Tove ligger i sängen med 41,5 grader feber. Det är ohyggligt hög temp.

Förnuftet noterar att hon inte verkar vara helt borta, hon kan snabbt lägga ihop 70+70, hon har inte ont någon annan stans än i huvudet, hon kan gå på toa utan att vingla, hon dricker vatten.

Instinkten skriker "FARA!"

Förnuftet försöker med "det är nog fel på termometern, köp en ny!"

Instinkten vill köra barnet till akuten.

Förnuftet ger med sig, glömmer allt om hur man hanterar febriga barn och ringer förgäves sjukvårdsupplysningen (som är överbelastade), ringer pappan, frågar grannen ... önskar att instinkten kunde packa undan paniken en sekund för att få ro att tänka själv!

Till slut kommer Florence Nightingale och hälsar på. (Vi bor som tur är granne med henne!) Hon frågade efter en annan termometer, stjärttermometern. Jodå, den visar rätt! Örontermometern är OK, men den behöver man inte till så stora barn. Florence kan konsten att lugna ner oroliga vargmammor!

Tänka sig! Instinkten fick ge sig och lugna ner sig. Det överkörda förnuftet tänkte att vänta bara, nästa gång då minsann ska jag hålla huvudet kallt.

3 kommentarer:

 1. Svårt det där. Ibland ska man ju lita på sina instinkter och stänga av förnuftet. Inte lätt att veta när man ska göra vad. Men vid 41,5 skulle jag också bli nojig, även om jag inte är mamma än ;o)

  SvaraRadera
 2. Usch, stackars Tove. Och stackars den oroliga mamman. Självklart ska man vara en vargmamma när ens unge har skyhög feber. Kram till er.

  SvaraRadera
 3. Jösses... att hålla huvudet kallt är väl den svåraste av alla konstarter? Det tycker i alla fall jag. Min hjärna kokar för jämnan.

  Hoppas att hon snart kryar på sig.

  Visst är det skillnad på butiker. Men får vad man betalar för. Detta inkluderar även service.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.