lördag 4 oktober 2008

Storheter

Massa: Ibland när jag åker till affären och handlar mina ordinarie 10 liter mjölk känns påsarna med 5 liter mjölk i varje lite lättare att bära än en tvilling på var arm. Enkelt med andra ord! Andra dagar väger påsarna tungt och jag får knappt in dem i bakluckan på bilen.

Avstånd: Ibland är vägen till släktingarna kort. Vi svänger dit på ett par timmar med bilen. Vi packar lätt och äter en stadig frukost, så är vi framme vid lunch. Ibland bor släktingarna oändligt långt borta. Det krävs ordentligt planerande innan resan kan göras och att bara stanna en natt blir alldeles för lite i förhållande till den långa resan!

Temperatur: Höstens kyla och luftens friskhet känns behaglig, speciellt när man kommer in till den värmande brasan. Andra dagar kryper den fuktiga kylan innanför kläderna utan att termometern visar andra siffror.

Tid: Alla dagar är i timmar och minuter lika långa, ändå kan en arbetsvecka kännas lika lång som en ledig helg, eller en semester lika kort som en julafton.

Humör: När humöret och sinnesstämningen är på topp, då är matkassarna lätta att bära från affären, mamma finns nära, solen strålar från klarblå himmel och alla dagar känns som julafton!

Den enda storhet som jag regerar över är mitt humör! Det ska aldrig få sabba för mig, så att Massa, Avstånd, Temperatur och Tid gör mitt liv eländigt!

2 kommentarer:

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.