fredag 10 oktober 2008

Är ödet förutbestämt?

Placeringen i syskonskaran har betydelse för hur man blir som person, det är ett faktum och ganska väl dokumenterat. Jag är mellanbarn OCH pesudotvilling, men vad betyder det?

Storasyskon blir organiserade och ansvarstagande, medan småsyskon blir rebelliska fritänkare. Mellanbarn socialt begåvade och duktiga på att byta åsikter. Just kombinationen mellanbarn och pseudotvilling gör att man kanske inte står ut i syskonskaran och får lika mycket uppmärksamhet som syskonen, om man inte råkar vara av motsatt kön som sina syskon. Vilket kan ge som resultat att mellanbarn ofta tycker om att synas. (Undrar om mellanbarn är överrepresenterade bland bloggare?)

Jag tycker att det är lite kul med generaliseringar, särskilt när dom visar sig inte stämma. Det är som med fördomar, jag blir lika glatt överraskad varje gång en av mina fördomar visar sig vara fel. Jag älskar verkligen överraskningar!

Mina bröder och jag passar ganska bra in på beskrivningen av typdragen för våra placeringar i syskonkön. Ungefär lika mycket som veckans horoskop alltid stämmer på mig:

Jag gillar speciellt biten med ekonomiskt välbefinnande.

Nu ska jag "njuta av sportaktiviteter (sport, jag??), bio (det får bli TV), teater (karlsloken steker laxburgare i köket) och trevligt umgänge med barn" (Cluedo).

Appropå Cluedo, ni som spelat, vad använder man ett blyrör till? (mer än klubba ner fru Blåbär med)

Blyrör till höger i bild. Övriga mordvapen är: skruvnyckel, rep, ljusstake, dolk och pistol, alla med välkända användningsområden.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar ljusstaken som mordvapen, lite lagom oväntat liksom :o) Jag gissar precis som du att blyröret har samma verkan...
  Det var längesedan jag spelade Cluedo, vi får nog bestämt stämma mordgåteträff inom kort :o)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj, jag glömnde pistolen i bildtexten med alla mordvapen! (Nu ska det åtgärdas)

  SvaraRadera
 3. Det här stämmer inte. Hur skulle du kunna vara min tvilling? Jag är ju dessutom storebror så jag får inte ihop det.

  SvaraRadera
 4. Jag är minst av fyra syskon. Tror inte vi passar in i någon schablon eller standardiserat formulär. Våra relationer och olikheter skulle få de flesta att i minsta beskrivning skaka frekvent på huvudet.

  SvaraRadera
 5. pseudonaja Nä, jag får det inte heller att stämma, du kanske skriver under pseudonym? Min pseudotvilling är nämligen min lillebror!
  doktoranden Det är just det, jag har lika många storebrorsdrag som min storebror och han är lika fritänkande som min lillebror och jag är nog minst social av oss tre, utan att för den delen vara osocial.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.