fredag 22 augusti 2008

Det är mycket nu...

...måste vara bloggvärldens vanligaste rubrik, men jag undrar i vilken film citatet myntades? Eller är det från en billig fredagsunderhållningsproduktion från 80-talet?

Nåja, det är i alla fall så det känns efter en vecka på ett nytt jobb. Från framkantsforskning i akademin till ett stort, gammalt, fint och Svenskt bruksföretag, med anor och traditioner. Jag är förvirrad! Allt är mycket välordnat och strukturerat, man får ett varmt välkomnande och ingen höjer ens ett ögonbryn när nykomlingen slår sönder tekoppen och spiller tevatten i pausrummet första dagen. Idag fick jag till och med lön! Inom universitetet fungerar allt, men inte alls lika strukturerat och välordnat, utan mer från höften. Det blir oftast också bra -till sist!

(Nä, nu spelar karlsloken ruskigt gamla 80-talsdängor på stereon där uppe... nåja, det är ju fredagkväll...)

Nu gäller stämpelklocka och debiterbar tid. Man arbetar inte när man lämnat jobbet. Shiiit! Det är ju forskningens tjusning, att nöta något i huvet efter en dag i labbet, eller sitta i lugn och ro vid köksbordet med en kopp te och läsa en intressant artikel om vad ett annat forskarteam har åstadkommit. Nåja, jag kommer säkert in i industrilunken såsmåningom, men jag vill bara notera denna lilla skillnad innan jag blir helt omprogrammerad och glömmer bort det!!

Det kan ju rent hypotetiskt också vara så att alla normalt sett gör detta omedvetet, men aldrig tänker på att de slösar dyrbar hjärnkapacitet på sitt jobb.... och att forskare bara tror att dom arbetar när dom tänker!

Krångligt!
Den här veckan har jag lyckats:
 • lära vad bokstavsförkortningen för min avdelning betyder (det var det minsann inte alla som visste!)
 • hitta i K och L huset (nu är det bara A, B, C, D....Ö kvar)
 • boka resa och hotell
 • ställa mig i parkeringskö
 • fixa nyckelkort
 • telefon
 • dator
Den här veckan har jag inte lyckats:
 • fixa en papperskorg!!

5 kommentarer:

 1. Förstår att det är mycket med nytt jobb och nytt allt! Men det låter bra och trevligt och snart kommer du känna dig världsvan även där. :)

  Gamla 80-talsdängor på övervåningen låter trivsamt. Här är det mest hysteri från Sing along på tv:n. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om stämpelklockan. Som systemutvecklare vet jag att dom stora genombrotten inte kommer framför skärmen utan när man sitter i bilen på väg hem eller när man är ute med hunden.

  Kul att du verkar trivas!

  Vad kör karlsloken för musik?

  SvaraRadera
 3. Yazoo, han är verkligen allätare...

  SvaraRadera
 4. Dom spelade i Malmö för en tid sedan. Min svåger var där och vart imponerad.

  SvaraRadera
 5. Ja stämpelklocka och problem med att beställa en papperskorg. Välkommen till Det gamla bruket! ;o)
  Kram Malin

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.