onsdag 24 oktober 2007

Hoppjerka


Den här vecka jobbar jag för fullt! Vi planerar så, att jämna veckor bokar jag in mej på så lite som möjligt på jobbet och ansvarar för sjukhusbesök och andra planerade tider som rör barnen. Udda veckor gör vi tvärtom, då jobbar jag järnet!
Effektiv som man är planerade jag in ett aerobicspass mellan två mätningar i den hårt bokade labutrustning som jag använder. Det är så typiskt, för just på det passet passade min fot på att dumma sig! Efter ett graciöst hopp bara vek den sig på ett helt onaturligt sätt som gör jätteont! Tur för mej att det fanns tre (!) sjuksköterskor på plats, som snabbt kunde meddela att det var en stukning jag råkat ut för. Jag fick snabbt rätt vård! Ett hårt lindat bandage för att "stasa av", dvs stoppa blodtillförseln till foten! (Kom ihåg detta, jag tror det är värdefull kunskap!) Med 15-20 minuters mellanrum ska man släppa fram lite blod, genom att linda om. Sedan är det lite vila och högläge innan man kan börja belasta foten lite försiktigt, då med ett lösare bandage om foten.
Hur som helst, så hade jag ju mina prover som väntade och en helt värdelös fot! Det slutade med att Joacim fick skjutsa mej till jobbet och (hmmm) bära mej till labbet. Inte särskilt effektivt!
Idag har jag hoppat på kryckor = allt har tagit tre gånger så lång tid som vanligt! Imorgon ska jag guida studenter hela dagen, jag hoppas att foten är lite bättre justerad tills dess, för det är hård träning att hoppa på kryckor!

(Här knyckte jag "fotbilden" http://www.misterpants.com/01/)

5 kommentarer:

 1. Aj,aj,aj! Var rädd om fötterna!Studenterna kanske kan bära dig i "guldstol"? Styrketräning är säkert bra för studenter. Kram Molo

  SvaraRadera
 2. All träning är nyttig, säkert även "kryckhoppning" :)

  SvaraRadera
 3. Nääää! Vilken himla otur! :( Bra att du har folk som bär dig och lagar dig iaf! KRYA PÅ DIG!!!

  SvaraRadera
 4. Hej kära systerdotter!
  Har just hittat din blogg. Trevligt! Och vilka härliga pepparkakor sen.Hoppas att läget är under kontroll för er. Har inte pratat med min syster på ett tag för att kolla läget.
  Kram moster i Glada Hudik

  SvaraRadera
 5. Men jösses vad Du råkar ut för! Tur att det finns folk som kan bära när man behöver det! Krya på Dig i foten!

  Och vad mycket fint pyssel ni gör! Heja!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.