lördag 20 oktober 2007

Fotografen

Joacim experimenterar med kameran. Såhär ser uppställningen ut för ett ljuslådeexperiment. Just sladderbeningerna har jag ju visat tidigare, Gry kommer därför att visa lite andra kryp som Joacim fotograferat med just denna metod.


Syftet med uppställningen är annars för att kunna göra fina matbilder. Idag ska därför en djupare låda införskaffas så att en tallrik kan få plats. Mat måste nämligen dokumenteras!

Jag har bilder på smarriga luncher som Joacim fixade till mej för sådär 15 år sedan! Det är roligt att minnas hur gott det var och vad härligt att sätta sig till dukat bord med läckert upplagd mat! Inte för att det är sällsynt idag, men maten förändras och vi lagar mat på ett annat sätt, med andra ingredienser. Ibland när man är hos mamma och pappa vaknar matminnet och man minns fredagkvällarna framför TV då vi åt tonfisksallad eller höstmörkret när vi åt mustig köttgryta. Konstigt för även där har ju maten förändrats...

Lunch á la 1992

1 kommentar:

  1. Mysigt med mat. Är det klokt att åka åtta timmar tåg för att äta lutfisk i Oslo? Gott! Ja! Men, men det finns godare lutfisk.
    Läckert med dokumentation av mat.
    Kram Molo

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.